lördag 28 april 2012

Då var den övningen över då...

Stackars Dana fick åka hem i förtid från övningen... I natt hade de varit ute och patrullerat på något berg i kolmörker och antagligen har hon klivit på något vasst då, utan att klaga eller sluta jobba.
I morse var hon nämligen halt och vid närmare titt har hon skurit sönder trampdynorna på bägge baktassarna!
Hon fick ta med sig husse (som även han lyckades skada sig under nattens bravader) och åka till Veterinärhuset Södra berget som precis börjat med helgöppet.

Eftersom husse inte visste när/hur hon skadat sig var de oroliga att det kunde vara frätskador, tydligen såg såren så ut, så det togs prover på lever och njurar, som tack och lov var utan anmärkning! Snarare var det nog så att hon hade hunnit slicka en hel del på såren. Då de fick in ett mer akut fall så fick Dana vänta lite på sin tur efter det, men hon fick smärtstillande dropp under tiden:


Sedan blev det sedering och sårtvätt och snyggt bandage på!


Hon tyckte nog att det var ganska skönt att komma hem och bli ompysslad...


Men när husse skulle åka tillbaka till "kriget" så blev hon lite olycklig och ville nog följa med, för hon älskar verkligen att vara ute och jobba. Ett grisöra och en stund på gräsmattan gjorde nog så att det kändes bättre.


Nu ligger hon hör bredvid mig i soffan och sover ganska nöjt. I morgon ska vi plocka av bandagen och se hur det ser ut, sen får hon låna lill-mattes strumpor och ha på sig inomhus, och så rejälare "stövlar" ute, och tasstvätt två gånger om dagen. Hon äter också ett tillskott som heter DermaFlex som sägs vara bra för huden, och så Rimadyl så hon slipper ha ont... Det kommer förstås att bli en del pyssel med detta, men vi håller tummarna för att det läker fort och bra!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar