söndag 26 augusti 2012

Ja, vad säger man..?

Idag har vi ställt ut prinsessan, i ösregn på Sundsvalls brukshundklubb. Bruksklass tik visade sig vara dagens största klass bland rottisarna, kul då det betyder att folk faktiskt jobbar med sina hundar och inte bara ställer ut! De var två tikar som stod för championatet idag, två stycken -07:or som mötts en hel del genom åren och med sina olika typer turats om att gå bra för olika domare. Jag börjar med att lägga ut Danas kritik så kan ni ju gissa resultatet!

Mycket god typ. Bra könsprägel och kroppsproportioner. Bra skalle, önskas något mer kraft och bredd. Bra ögonfärg. Trevligt förbröst. Tillräcklig benstomme. Något flata tassar. Solid kropp. Rör sig bra. Bra färg och teckning. Helt super temperament. Ganska bra päls. Mycket välvisad.

Ja, det låter väl rätt så bra? Nix, det blev ett VG på detta. Trots att domaren även stod och sa att hon hade ett så underbart temperament, att hon var precis som en rottweiler ska vara, alert och nyfiken men ändå lugn och vänlig.
Och trots att Dana bara fick ett VG så vann hon klassen, även den andra tiken som stod för championat fick VG och de två andra fick G.
Nej, ibland blir man inte klok på detta med utställningar... Det får bli mera rallydnad istället!


1 kommentar:

  1. Natus hälsar att Dana är vackrare än ett excellent CK Cert <3

    SvaraRadera