söndag 12 augusti 2012

Diplomerad rally-rottis

Ja, det får väl Dana kalla sig nu, hennes fullständiga namn är nu Korad TJH(FM) RLD N Energicas Dana International! Idag styrdes nämligen den röda mot Ånge och Västra Medelpads brukshundklubb där det var mera rally.

Trots att matten åter igen fick fullständigt hjärnsläpp och glömde att sätta hunden i ett moment vilket resulterade i 10 minuspoäng så skrapade vi ändå ihop 84 poäng vilket gott och väl räckte till godkänt. Dana var verkligen i sitt esse idag, alldeles lagom laddad, pigg, förig och följsam men med alla fyra tassar på backen!
Den hunden alltså! Jag kan inte sticka under stol med att hon gett åtminstone mig ett antal gråa hår (husse färgar inte sitt utan tyckas ha klarat sig) men det handlar "bara" om att hitta rätt metod och rätt motivation.

Nu ska vi ägna hösten åt att skaffa mer tävlingsrutin för att slippa mattes hjärnsläpp. Blir det fler rally-starter nu så håller vi oss kvar i nybörjarklass trots att vi egentligen får starta fortsättning nu, och så ska vi försöka hitta ett par träningstävlingar i vanlig lydnad, bara för att som sagt få mer rutin. Och så ska vi förstås börja träna på momenten i fortsättningsklass, för att göra debut där till våren!

Väntar på att få komma in på banan

Älskar Danas uttryck på den bilden!

Ett varv runt vovve

Springer med glad hund!

I mål och applåderar oss själva!

2 kommentarer:

  1. GRATTIS :-)
    Om man känner att man lätt tappar huvudet så kan det vara väldigt värdefullt att torrgå olika banor UTAN hund, på såsätt kan man koncentrera sig på det man skall göra på banan, så man kan sätta sina fötter precis där man skall. Vi gör ofta det oavsätt vilken klass/moment vi skall tävla. Likadant brukar vi kommendera varann utan hund, bara så man skall lära sig att gå som man har tänkt o inte snabbt göra som tävlingsledaren säger. Nu har ni ju inte den delen i rallylydnad, men väldigt värdefullt i vanliga lydnaden o brukslydnaden.
    Synd ni har så långt bort annars skulle vi drillat er ;-)

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  2. Vilken roligt blogg som genast kommer upp på min läslista. Och jag är inte ens en hundmänniska. Men du skriver bra! Hittade den via Bukefalos :)

    SvaraRadera